Insulin

Insulin är ett hormon som produceras naturligt i våra kroppar.

Naturligt förekommande humant insulin görs av betaceller i bukspottkörteln.

Insulin används vid behandling av personer med typ 1-diabetes som producerar lite eller inget insulin.

Insulin kan också ges till gravida kvinnor som utvecklar en typ av diabetes under graviditeten som kallas graviditetsdiabetes.

Insulin är tillgänglig som syntetisk humant insulin (gjord i ett laboratorium men liknar naturligt förekommande humant insulin) och insulinanaloger (humant insulin som är genetiskt modifierad).

Insuliner klassificeras typiskt som snabbverkande (inkluderar snabbverkande och kortverkande insuliner), intermediära verkande och långverkande insuliner.

Insulin är oftast administreras subkutant (under huden) och det finns tre huvudsakliga leveranssätt:

Hittills har ingen lyckats göra en muntlig insulintablett som ger en effektiv dos av insulin.

En av de vanligaste biverkningarna av insulin är hypoglykemi (även kallad lågt blodsocker).

Symtomen omfattar huvudvärk, svettningar, skakningar, ångest, förvirring, irritabilitet, snabb andning, eller en snabb hjärtrytm.

Hypoglykemi är relativt vanligt, eftersom insulinbehov kan variera beroende på den mat du äter, tränar du gör, och hur bra du är.

Andra vanliga biverkningar inkluderar:

Insulinanaloger är mindre benägna att orsaka viktökning eller låga nattetid blodsockernivåer än vanliga mänskliga insuliner.

Insulin är lätt bryts ned av extrema temperaturer, vilket innebär att du måste vara försiktig om du bor i en del av USA som blir mycket varmt på sommaren, eller mycket kallt på vintern.

Öppnas och i drift patroner och flaskor är bra att hålla i rumstemperatur (59 till 77 grader Fahrenheit [15-25 grader Fahrenheit]) i upp till 28 dagar.

Alla oöppnade flaskor och patroner bör förvaras i kylskåp, mellan 36-46 grader Fahrenheit (2-8 grader Celsius).

Våra insulinbehovet varierar beroende på den mat vi äter, hur mycket aktivitet som vi gör, vår allmänna och psykiska hälsa, hur mycket vi väger för närvarande och vår ålder.

Tala med din läkare om hur du ska justera insulindosen när du:

Du bör också regelbundet kontrollera dina blodglukosnivåer och kunna räkna kalorier (särskilt kolhydrater) och vet hur man räkna ut hur mycket insulin för att ta och när du ska justera den.

Du bör veta vad man ska göra om ditt blodsocker går för hög eller för låg och har en handlingsplan på plats så att din familj och vänner vet också vad man ska göra.

Mest insulin i USA säljs som en koncentration av 100 enheter per ml (U100).

& Nbsp;

Läkemedel